Return to site

Awesome Trustee: Jaap van Ham

Even voorstellen

Op 6 september vindt alweer de zesde pitchavond plaats van de Awesome Foundation Tilburg! 20 trustees bepalen welke inzending € 1000,- wint. Maar wie zijn die awesome trustees eigenlijk? We stellen ze de komende tijd allemaal aan je voor. Ditmaal komt Jaap van Ham aan het woord.

Wie ben je?
“Ik ben Jaap van Ham, eigenaar van Polly Maggoo/Café Bakker, 39 jaar, getrouwd met Mariska en vader van drie zoons: Stan, Jens en Maks.”

Waarom ben je trustee geworden van de Awesome FoundationTilburg?
“Het is een fantastisch idee om op deze manier de stad mooier te maken. Toen ik de verhalen uit de Verenigde Staten hoorde over schommels door de stad en de straten waar de rolluiken van winkels buiten openingstijden dienst doen als openluchtmuseum, werd ik super enthousiast. Dat tijdens de afgelopen pitchavond Raoul met zijn SmileTiles won, vind ik dan ook gaaf.”

Wat voor ideeën of pitches maken bij jou het meeste kans om jouw stem te krijgen?
“Echt creatieve ideeën die op openbare plekken te zien zijn en uit te voeren zijn voor de beschikbare duizend euro. Het mag ook wel humor hebben.”

Wat is volgens jou echt awesome aan Tilburg?
“De huidige ontwikkelingen in de binnenstad. Aan alle kanten gebeurt er wat. De stad is zich echt opnieuw aan het uitvinden. Gebieden zoals de Spoorzone, Piushaven en locaties als 013 maken onze stad echt awesome.”

Wat vind je niet zo awesome aan Tilburg?
“Tilburgers doen hun bijnaam – kruikenzeikers – nog te vaak eer aan. Ze zouden met z’n allen wat minder mogen zeuren en trotser worden op hun stad. Wat overigens wel beter mag, is de bewegwijzering in de stad.”

Waarmee zouden we Tilburg nog meer awesome kunnen maken?
“Maak een duidelijke route, waardoor je het hele centrum als bezoeker kunt zien en meemaken. Ik roep iedereen die hier goede ideeën over heeft op om te komen pitchen!”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly