Return to site

Awesome Trustee: Ben Smit

Even voorstellen!

20 trustees bepalen elke drie maanden welk awesome idee € 1000,- wint. Maar wie zijn die awesome trustees eigenlijk? We stellen aan je voor: Ben Smit.

Wie ben je?
"Ik ben Ben Smit, deeltijd Citymarketeer in Tilburg. Getrouwd met een Kat(-rien;) en woonachtig in de binnenstad van de schôônste stad van ’t laand!"

Waarom ben je trustee geworden van de Awesome Foundation Tilburg?
"Omdat goede ideeën hier werkelijkheid worden. De Awesome Foundation Tilburg is een prachtig initiatief waar de dromers en bedenkers beloond worden, waarvan de stad een beetje meer gaat stralen en de bewoners van de stad door geïnspireerd raken. Hopelijk om zelf ook mee te doen!"

Wat voor ideeën of pitches maken bij jou het meeste kans om jouw stem te krijgen?
"Het zijn vooral de ideeën die niet bedacht zijn uit eigenbelang maar gericht zijn op anderen, de medebewoners van de stad, maar het zijn ook de ideeën die ervoor zorgen dat de kernwaarden van de stad meer lading en herkenbaarheid krijgen."

Wat is volgens jou echt awesome aan Tilburg?
"Wij Tilburgers zijn doeners. Wij wachten niet op anderen om ons te helpen maar wij initiëren dingen uit eigen beweging en overtuiging. Daadkrachtig ten top!"

Wat vind je niet zo awesome aan Tilburg?
"Het gebrek aan een fysieke trekpleister voor bezoekers zoals Rotterdam de Markthal heeft, Den Bosch de Sint Jan of Den Haag haar Pier. Hoe cool zou het zijn als bezoekers speciaal naar Tilburg kwamen om een selfie te maken bij de grote ….? En dat in elke stadsgids, ANWB website, dagtripboekje, poster of aanzichtkaart van Tilburg juist de ……. gebouw als inzet gebruikt wordt!"

Waarmee zouden we Tilburg nog meer awesome kunnen maken?
"Nou, dan stel ik voor dat we een Tilburgse kunstenaar en architect met elkaar verbinden om samen het grootste hart op aarde te ontwerpen. Een hart wat van buiten als kunstobject en herkenningspunt gezien kan worden en van binnen bruist (lees ook “klopt”) van bedrijvigheid. Laten we deze dan als Hart van Brabant ergens een mooi plekje geven in onze mooie stad."

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly